TERUG
af
mco juni 2019

14:30 uurSterre – Songs & Ballads
Vandaag wordt het spits afgebeten door Sterre, een zangeres met een enorm mooie stem, maar die door haar werkzaamheden als gymnastiek leerkracht in het basisonderwijs niet beschikt over onbeperkte tijd om haar zangtalent optimaal te ontwikkelen. Een tijdje terug heeft Sterre zich ingeschreven bij de Babette Labeij Music Academy, waar Sterre wekelijks werkt aan de verbetering van haar stem. Op een uitvoering avond van de Babette Labeij Music Academy stond Sterre al eens voor een groot publiek in de Kleine Zaal van het Concertgebouw, maar dat was met haar zanggroep. Vanavond staat Sterre er alleen voor. Wie Sterre hoort zingen, gunt haar een glansrijke carrière en wie weet komt het er ooit nog eens van.

15:00 uurCafé Wehmut – Eigen Nederlandstalig
Café Wehmut is een Amsterdamse muziekgroep die Nederlandstalige eigen nummers speelt en zingt. Met percussie, gitaar en zang ontstaat een swingende en weemoedige mix van liedjes, met invloeden uit de Afrikaanse Township Jive, de Joodse Klezmer, Vlaamse folk en natuurlijk Brel. Najaar 2021 verscheen hun laatste album Berlijn, te beluisteren op Spotify en andere digitale platforms. Café Wehmut bestaat uit Jean Koolen (zang en gitaar), Jochen Hachgenei (percussie) en Michel van Dijk (zang en gitaar.)

15:30 uur       Matrak – Postrock Muziek
Matrak is een instrumentele postrockband. Het is ontstaan uit een klezmerband waarvan een paar leden in 2017 besloten zelf muziek te gaan schrijven. Klezmer-invloeden zijn nog goed te horen in de muziek en zorgen voor een geluid dat melancholisch en energiek aanvoelt. De nummers moeten niets meer zijn dan dat: muziek die voor zich spreekt. Zonder concepten of teksten. De leden proberen door experimenteren nieuwe ideeën in muziek uit te drukken. Elk nummer is een verhaal met begin en eind, maar zonder woorden. Violist Ester Abram en klarinettist Lotje Siffels besloten in hun tienerjaren om een klezmerband te vormen: jaren later werd dit idee werkelijkheid in de groep Mokum Klatsj. Deze band groeide tot een groep van zeven muzikanten. Na drie jaar besloten de twee, samen met gitarist Tim Veldt zelf nummers te schrijven waar meer geëxperimenteerd kon worden met stijlen en instrumenten, en zo ontstond MatraK. Na twee jaar kwam drummer Casper Siffels bij de band.

16:00 uurThe Bathroom Heroes – Rock from the 70s and 80s
Bathroom Heroes is een 6 mans formatie en brengt in verschillende samenstellingen al 30 jaar muziek. Alles begon in de IJ-mond als ‘Illegal Try-out,’ via ‘freak-A-dell‘ en nu dus de ‘Bathroom Heroes’. Dit vriendencollectief vindt het plezier in spelen van bestaande muziek en graven daarvoor in de 70’s tot heden.  Naast nummers die niet in de vergetelheid mogen raken van bijvoorbeeld CSN&Y en CCR, komt ook Herman Brood voorbij en rocken de Heroes door de 80’er jaren heen met The Stranglers en Spider Murphy Gang. De band geeft ruimte aan de solisten en brengt het herkenbare repertoire op eigen wijze. Speciaal voor Muziek-café Oost heeft de band een fijne set samengesteld met akoestische nummers, bluesrock-ballades en dansbare funky grooves om de middag in een opgewekte stemming af te sluiten.

 

 

 

 

 


zondag 12 februari 2023 - vrije toegang

Het leukste live podium in Amsterdam.
Een prachtige, afwisselende muziekmiddag van 14:30 tot 17:00 uur
met gratis toegang en een unieke sfeer.

Muziekcafé Oost, Genieten - Oranje Vrijstaatplein 2

14:30 uur - Sterre - songs and ballads
15:00 uur - Café wehmut- eigen Nederlandstalig
15:30 uur - Matrak- Postrock
16:00 uur - Bathroom Heroes- Rock from the 70's and 80's